Vindmøller er reguleret af planloven, byggeloven, bygningsreglementet, vindmøllebekendtgørelsen om støj og vindmøllebekendtgørelsen om nettilslutning samt Miljøvurderingsbekendtgørelsen (VVM). Når du skal opsætte en vindmølle, er det vigtigt, at du overholder krav til støj og afstand. Vindmøllen skal være godkendt og større møller skal vurderes i forhold til deres virkning på miljøet (VVM). Husk at anmelde opsætningen til Glostrup Kommune.
Støj, afstand og VVM
Alle vindmøller skal overholde de krav om støj og afstand, som er fastlagt i vindmøllebekendtgørelsen om støj. Vindmøller over 25 meter skal placeres mindst 4 gange møllens totalhøjde fra nabobebyggelse.
Store vindmøller (land, kyst og hav)
Store vindmøller har en totalhøjde over 80 meter. Før opstilling skal der laves en ny lokalplan, kommuneplantillæg samt en VVM-redegørelse. Møllen skal stå mindst 4 gange egen højde fra nærmeste bolig og større veje. I støjfølsomme områder bør afstanden være mindst 6 gange møllens højde. På grund af vindforhold, støj- og afstandskrav er der ingen egnede steder at placere en stor vindmølle i Glostrup.
Mellemstore vindmøller
Mellemstore vindmøller har en totalhøjde på 25-80 meter. Før opstilling skal der udarbejdes en ny lokalplan og kommuneplantillæg, ligesom der skal screenes for VVM. Mindsteafstand til nærmeste bolig og større veje skal være 4 gange møllens højde og i støjfølsomme områder bør afstanden være mindst 6 gange møllens højde. Der flere egnede placeringer i Glostrup.
Husstandsvindmøller (herunder mikro- og minimøller)
Husstandsvindmøller har en totalhøjde under 25 meter. De kræver typisk ikke en ny lokalplan eller VVM-redegørelse før opstilling. Mange lokalplaner regulerer dog tekniske anlæg og stiller krav om tilpasning til bebyggelsens arkitektur. Opstilling skal anmeldes til Glostrup Kommune. Vurderer vi, at møllen er til gene eller virker skæmmende i forhold til omgivelserne, kan du få forbud eller påbud mod opsætning.
Byggeanmeldelse og godkendelse
Større vindmøller skal typegodkendes og opstillingen skal projektgodkendes. Minimøller skal registreres hos Energistyrelsens Godkendelsessekretariat. Mikromøller skal ikke godkendes. Læs mere på Vindmøllegodkendelse.dk og husk at anmode om tilslutning til elnettet.
Kommunale retningslinjer og egnede placeringer
Opsætning af vindmøller kræver ikke tilladelse fra Glostrup Kommune. Men det skal anmeldes elektronisk til os via Byg og Miljø. Din anmeldelse vil blive vurderet i forhold til områdets lokalplan, byggeloven mv. Se Glostrup Kommunes anbefalinger til placering af vindmøller samt vores kort over egnede placeringer.