Arrangementer

Glostrup er smækfyldt med spændende, sjove, nye og tilbagevendende events.

  • Vil du gerne lære at strikke eller have hjælp til, hvordan du bruger e-boks og smartphones? 
  • Vil du diskutere romaner eller høre foredrag om børneopdragelse? 
  • Vil du se børneteater eller børnefilm sammen med ungerne? 
  • Eller vil du hellere deltage i Vestegnens FIFA-finale? 

Uanset hvad du vælger, så er Glostrup Bibliotek det rette sted at komme. 

Der er spændende arrangementer for store og små hver uge. Klik her og se de aktuelle arrangementer i kalenderen på bibliotekets hjemmeside

Hvert år i september er der Glostrup Børnekulturfestival i Egeparken. Festivalen er for børn i alle daginstitutioner og dagplejere i Glostrup, som har lyst til at skabe en fantastisk dag i fællesskab. Alle deltagende institutioner bidrager med aktiviteter sammen med foreninger og kulturinstitutioner. 

 
Derudover er der hvert år en række workshops med professionelle kunstnere, som laver sjove og kreative aktiviteter for børnene, hvor de fx spiller på tromme, bygger huse af mælkekartoner, maler store malerier eller laver skulpturer af skrald. Der er optræden på scenen fra både professionelle og børn.  Glostrup Børnekulturfestivaler en festlig og dejlig dag fyldt med, musik, glade børn, leg og udfoldelse. 

Er du interesseret i at være med i Styregruppen, være frivillig på festivalen, eller har du idéer til den kommende festival? Kontakt Glostrup Bibliotek, som er tovholder på festivalen.  

Senior Sommer-træf er et lokalt sommerferietilbud for hjemmeboende pensionister 60+ og førtidspensionister bosat i Glostrup Kommune. I 2024 afvikles arrangementet i uge 32 fra den 5-9. august - alle dage fra 9-14.30 i Aktivitetscentret, Sydvestvej 12. Tilbuddet er særligt målrettet dig, der gerne vil danne nye relationer og føler, at sommerferieperioden kan være lang og ensom. 

På Senior Sommer-træf er der rig mulighed for at socialisere og danne nye relationer. Desuden, får du en god indgang til kultur- og fritidslivet i Glostrup - og får mulighed for, at stifte kendskab til nogle af de mange spændende tilbud der er i Kommunen. 

Senior Sommer-træf er et samarbejdsprojekt mellem Glostrup Kommune og FOF Vestegnen. Herudover er Røde Kors lokalafdeling og Ældre Sagen i Glostrup bidragsydere i 2024. 

Ansøgning 

Du ansøger om at deltage i SST ved at udfylde det digitale ansøgningsskema her

Billet 

Det koster 550 kr. at deltage. Billetten inkluderer foredrag, workshops, udflugt og forplejning eksklusive drikkevarer til maden. Når administrationen har bekræftet at du har fået en plads på SST, vil du modtage en faktura. 

Mere info om Træf 2024 annonceres her på siden og på Glostrup Kommune øvrige kommunikationskanaler i starten af 2024.

I Glostrup er det blevet en tradition med Lune Lørdage i vinterhalvåret. Fra september til april kan du den første lørdag i måneden kl. 14-16 opleve en sammensmeltning af koncert, café og kunstudstilling i Glostrup Fritidscenter på Christiansvej 2.

Det sker når Glostrup Kunstforening inviterer til fernisering på månedens udstilling med en anerkendt dansk kunstner. Kunstneren er som regel til stede ved ferniseringen. Under ferniseringen er der livemusik – ofte jazz – og Cafe Fri rykker i dagens anledning ud i storrummet, hvor du har mulighed for at købe noget at spise og drikke.

Arrangementet er et samarbejde mellem Glostrup Kunstforening, Glostrup Musikskole, Café Fri og Glostrup Fritidscenter. Du kan læse mere om kunstforeningens aktiviteter på Glostrup Kunstforenings hjemmeside og i vores kulturkalender. 

Naturens Dag i Ejby Mose afholdes i år søndag den 10. september kl. 11-15. I år er temaet "Naturen under overfladen".

Glæd jer til en dag med masser af spændende naturoplevelser. I år kan du svinge en tur i tovbanen, skyde med bue og pil eller tage en sejltur i kano. På dagen får du en unik mulighed for at studere mosens fisk helt tæt på eller du kan selv indfange insekter med net og studere dem i forstørrelsesglas. Biavlerforeningen åbner op for bistaderne, hvor du iført dragt kan få et indblik i biernes liv. Du kan også klappe områdets får eller besøge de nye beboere, Alpakaerne. Endelig kan du afprøve den gamle høstmetode høstslet eller slappe af ved bålet og få lidt at spise. Der er kaffe/kage til alle. Aktiviteterne er for alle aldre og er gratis. Vi ses på Mosetoften 35 - lige ved Ejbyhallen!

 

Naturoplevelser styrker børns udvikling

Naturens Dag er en del af Naturens Uge som afholdes hvert år anden uge i september. Formålet med Naturens Uge er at få børn og børnefamilier ud i naturen og give dem inspiration til at komme mere ud hele året - og resten af livet! Naturens Dag åbner dørene til naturen og viser, at det er både nemt og sjovt at få gode naturoplevelser.

Naturens Uge er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets årlige mærkedage for naturoplevelser. I Glostrup bliver dagen arrangeret af Glostrup Kommunes Grøn Guide i samarbejde med Ejby-Glostrup 4H, Ejby Spejderne, biavlerne i KABF og Danmark Naturfredningsforenings lokalafdeling i Glostrup samt Glostrup Bueskyttelaug.

Alle er velkommen til at bidrage med et arrangement. Skriv blot til gron.guide@glostrup.dk, hvis du eller din forening vil være med.

Hvert år tilbyder vi sommerferieaktiviteter for børn der bor i Glostrup eller går i skole i Glostrup. Aktiviteterne arrangeres i samarbejde med foreninger og kulturinstitutioner.

Aktiviteterne spænder vidt fra fysiske aktiviteter som fx fægtning og stunt til musicalworkshop og billedskole. Programmet kan ses her, når det er klart.  

Hvis din forening gerne vil byde ind med aktiviteter for skolebørn, kan du kontakte Center for Kultur, Idræt og Fritid på kultur@glostrup.dk .