I Glostrup har vi ikke store ubebyggede arealer, vi kan udlægge til fri natur. Så vi må være kreative og få alle arealer i spil. En metode, der alt for ofte overses, er omlægning af virksomhedens arealer til mere natur. Langt de fleste virksomheder har store, kortklippede græsplæner og omfangsrige bøgepur. Det er kun meget få arter, der trives i disse miljøer. Selvom bøgepur genlyder med fuglekvidder i foråret, indeholder buskadset ikke meget mad til fuglene eller andre dyr. Det samme gælder græsplænerne.
Heldigvis kræver det kun få midler at omlægge disse artsfattige arealer til noget mere livgivende. Hvor det før i tiden var højeste mode at holde de grønne arealer ekstremt veltrimmede omkring virksomhederne, er det i dag helt anderledes: det skal nemlig være vildt. I store dele af landet er staten, kommuner og masser af private allerede i gang med at gøre deres arealer og haver vilde, herunder Glostrup Kommune.
Når man inviterer naturen ind, og lader det hele blive lidt mere vildt, tager det kun ganske kort tid, før man begynder at se flere vilde blomster, buske og træer. Når først der er kommet flere vilde planter til, kommer dyrelivet helt automatisk. Svirrefluer, sommerfugle, guldsmede og fugle skaber hen over det meste af året et vidunderligt og roligt miljø med summen og kvidren. Luften ændrer sig også, giver flere sanseindtryk og føles rarere og renere. Medarbejderne kan fortrække til en smuk eng og spise deres frokost udenfor i det fri eller sidde i skyggen af et frugttræ, når det bliver for varmt.
I dag vil folk have liv i deres haver. Haverne skal være vildere med buske og træer, der ikke klippes, og mange sår og planter hjemmehørende arter i stedet for udenlandske. Kvas- og stenbunker får lov at ligge som høje til smådyr, vandhuller graves til padder, græsplænen bliver kun slået to gange om året og det afklippede plantemateriale fjernes. Natur og miljø er kommet på mode. Det signalerer overskud, engagement og vilje til at gøre noget for miljøet.