Vestskoven - en femtedel af Glostrup består skov

Noget af den fineste natur i Glostrup ligger i Vestskoven. Den er Danmarks største nye skov og rummer både bakkelandskaber, store sletter, søer og masser af dyreliv.

En femtedel af Glostrup Kommune udgøres af Vestskoven. I alt strækker Vestskoven sig over et område på 1.400 ha. Det gør den til Danmarks største nye skov. Skoven er omkring otte km lang og fire km bred og den folder sig ud over fire kommuner: Albertslund, Høje Tåstrup, Glostrup og Ballerup.

Vestskoven byder på et varieret landskab med store sletter, kunstige bakkelandskaber og søer. Selvom skoven er ung, er der masser af dyreliv og det meste er kommet af sig selv. I skoven er der både grævling og nattergal og en stor bestand af rådyr. På vores side Vild Vestskov kan du læse mere om dyr og planter i skoven samt naturpleje og naturbeskyttelse før og nu.

I Glostrups del af Vestskoven finder du blandt andet Oxbjerget - en kunstigt anlagt bakke umiddelbart nord for Hvissinge. Oxbjergets højeste punkt er 38 m over havets overflade - ca. 15 m højere end det omkringliggende terræn. Bakken er et yndet udflugtsmål for hundeluftere, fordi den indgår i Hundeskoven - en indhegnet del af Vestskoven, hvor det er tilladt at lufte hunde uden snor. Ved Oxbjerget er der både bålplads og madpakkehus ca. 200 m inde fra p-pladsen på Oxbjergvej. 

Naturstyrelsens naturguide for Vestskoven

Naturstyrelsens turfolder for Vestskoven

Center for Miljø og Teknik