Egeparken og Konsulindelunden

I Egeparken og Konsulindelunden finder du et rigt dyreliv i søerne, legeplads, pavillon og mulighed for naturoplevelser midt i bylivet.

Egeparken ligger i Kommunens vestlige hjørne på Stadionvej og er tegnet af landskabsarkitekten C. Th. Sørensen, som var sin tids førende danske landskabsarkitekter. Han anlagde parken i 1950’erne, og anvendte et planteprincip, hvor egetræerne blev plantet i en spiral. Spiralen kan ses fra oven men opleves ikke, når man går i parken. I dag er parken stadig kendetegnet ved de store flotte egetræer, som giver parken et skovlignende præg. Igennem årene har det været nødvendigt at tynde ud i træerne, og for at bevare sporene af den oprindelige haveplan er de manglende træer markeret med granitsøjler i forskellige højder. 

I parken finder du også en pavillon, en legeplads med tårne, huler og rutsjebane samt et grillsted, så du har mulighed for at slappe af og nyde dette dejlige åndehul. Der er også en lille dam, som er hjemsted for mange fugle, insekter og padder. Egeparken er et populært udflugtssted, og det er også her Glostrup Kommune afholder den årlige Børnekulturfestival.

Egeparken grænser op til Glostrup Idrætspark, hvor du blandt andet finder stadion, Glostrup Skaterpark, fodboldbaner mv. 

Parkens bagende grænser op af Herstedøstervej, og på den anden side af vejen finder du indgangen til Konsulindelunden. Midt i mellem parkeringspladser og kontorbygninger ligger denne lille grønne perle, som et grønt åndehul. Konsulindelunden er mere vild og utæmmet end Egeparken. Selvom lunden er lille, er der en stor variation af træsorter. Her vokser blandt andet birk, bøg, eg, el, skovfyr, elm, ahorn og lind. Ved søen er forskellige arter af andefugle, og hvis du er heldig, kan du også få øje på en fiskehejre.

Center for Miljø og Teknik