Præstegårdshaven – natur og kultur mødes

I Præstegårdshaven finder du både skulpturer, frivillighedsbede og store smukke træer.

Præstegårdshaven omkranser den gamle præstegård på Hovedvejen 134 og indrammes af Hovedvejen i syd og kirkegårdsmuren i nord. Midt i 1980´erne ophørte præsteboligen med at være embedsbolig, og haven blev gjort offentlig tilgængelig. 

Haven udgør i dag en grøn oase i hjertet af Glostrup, hvorfra man i historiske omgivelser kan betragte det pulserende liv i byens centrum. Glostrup Kirke er bygget i 1100-tallet og opført i tidens romantiske stil. Præsteboligen er opført i 1905-1906, og afløste den oprindelige stråtækte præstegård, som gik til grunde ved en brand i 1905. 

I dag rummer Præstegården mødelokaler og Lokalhistorisk Arkiv. Præstegårdshaven er kendetegnet ved en gruppe høje lindetræer, frugttræer, blomsterbede og en velplejet græsplæne. Ved krydset Hovedvejen/Skolevej står en stor blodbøg, som hver vinter dekoreres med tusindvis af små pærer, som tændes samtidigt med lysene på Kommunes store juletræer i Rådhusparken og Glostrup Torv. 

Den lille park danner også rammen om flere kunstværker. Mod øst står Walter Dusenberrys kalkstensskulptur ”Due Volte”, som kan minde om en af antikkens ruiner. Forrest i haven er Paul Ranslets to høns i tinbronze ”Stående og liggende høne”. 

I den vestlige del af haven er tre frivillighedsbede, som blev anlagt af frivillige i forbindelse med Frivillig Fredag 2013. Hvert forår blomstrer bedene med påskeliljer og tulipaner. Nær bedene står Jørgen Windfeldt-Schmidts krucifiks.

Center for Miljø og Teknik