Trafiksikkerhedskampagner

Glostrup Kommune arbejder for at gøre det trygt at færdes i trafikken. Vi deltager i nationale kampagner og samarbejder med politiet, Rådet for Sikker Trafik og vores nabokommuner.

Glostrup Kommune er en del af Vestegnens Trafiksikkerhedsråd. Det er et lokalt forankret samarbejde, der gennem landsdækkende, regionale og lokale kampagner arbejder for at gøre det mere sikkert for alle at færdes i trafikken.

 Vestegnens Trafiksikkerhedsråd består af Albertslund, Ballerup, Brøndby, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Rødovre og Vallensbæk Kommuner og Københavns Vestegns Politi. 

I uge 14-16 og 41-43 kører den landsdækkende kampagne.

Sænk farten – en lille smule betyder en hel del med landsdækkende tv-spot og vejkantplakater. Vi bakker op om kampagnen og sætter vejkantplakater op i Glostrup. 

I uge 26-30 kører den landsdækkende spritkampagne Kom sikkert hjem

Kommunerne kan deltage og vi vil bakke op om kampagnen og sætte vejkantplakater op i Glostrup. 

I uge 19-21 og 39-41 kører den landsdækkende kampagne Kør bil, når du kører bil med nationale tv-spot. Kommunerne kan deltage i begge perioder, og vi vil i Glostrup bakke op om kampagnen.

 

Kampagnen Brug 2 sek. mere forsøger at forebygge ulykker i kryds ved at opfordre både cyklister og bilister til at orientere sig bedre i krydsene. Kampagnen kører i uge 24-26. Glostrup kommune bakker op om kampagnen både med vejkantplakater og markering på cykelstierne.

I uge 33-35 kører den landsdækkende skolestartkampagne Børn på vej med vejkantplakater og skolemateriale. Vi bakker op om kampagnen og uddeler materiale til skolerne og sætter lokale vejkantplakater op omkring skolevejene i Glostrup. 

I uge 5 kører den landsdækkende kampagne Den Sureste Uge hvor skolepatruljerne bliver hyldet og anerkendt for deres gode og vigtige indsats. I Glostrup hylder vi også den skolepatrulje vi har ved Nordvangskolen.

 

I uge 36-38 sættes der igen fokus på skolepatruljerne, denne gang med kampagnen Pas på skolepatruljen. Kampagnen sætter fokus på at man husker at respektere skolepatruljernes anvisninger. Glostrup Kommune bakker op om kampagnen og sætter plakater op tæt hvor skolepatruljerne arbejder.

Team Trafik