Handicapparkering

Handicapparkeringspladser kan bruges af folk med et handicap. Det kræver dog et invalideskilt eller særligt parkeringskort.

Handicapparkeringspladser er reserveret til køretøjer, der anvendes af en person med et handicap. For lovligt at kunne parkere på en sådan plads, skal bilen være forsynet med enten et blåt invalideskilt eller et specielt parkeringskort. Kortet bliver udstedt af Danske Handicaporganisationer. På deres hjemmeside kan du finde mere information om ansøgningsprocedure m.m.

Har du behov for at der bliver etableret en handicapparkeringsplads ved din bopæl eller din arbejdsplads, gælder følgende:

  • Bor du i et ejendomsselskab, er der ofte tilknyttet privat parkering. Du skal derfor ansøge ejendomsselskabet om at få etableret en handicapparkeringsplads. Det tilsvarende gælder for virksomheder.
  • Bor eller arbejder du et sted, hvor der ikke er tilknyttet privat parkering, kan der i helt særlige tilfælde etableres en handicapparkeringsplads på offentligt vej eller privat fællesvej. Du skal ansøge Center for Miljø og Teknik om dette på Trafik@glostrup.dk.
Team Trafik