Graviditet og barsel

Når du har født, kommer sundhedsplejersken på besøg – men du kan også bruge hende i graviditeten, hvis du har brug for det. Som regel kan du få barselsdagpenge, når du er på barselsorlov.

Sundhedsplejersken tager automatisk kontakt til dig, umiddelbart efter du har født. Hvis du gerne vil tale med en sundhedsplejerske, mens du er gravid, kan du kontakte os og lave en aftale om et besøg. Du er velkommen til at kontakte os uanset om du har konkrete spørgsmål, eller hvis du for eksempel er usikker på din kommende rolle som forælder. 

 

Som forældre har I ret til at holde barselsorlov, når I får barn. De fleste kan få barselsdagpenge under orlov i stedet for den indkomst, der ellers ville have været gældende. Det er din konkrete situation, der afgør, om du kan få barselsdagpenge.

Du skal selv kontakte Sundhedsplejen, hvis du har spørgsmål, mens du er gravid. Du kan ringe til os alle hverdage fra klokken 12-13 på telefon 2449 7561. Du kan også sende en mail til sundhedsplejen@glostrup.dk, så kontakter vi dig hurtigst muligt. Send via borger.dk ved personfølsomme/fortrolige oplysninger.

Sundhedsplejersken kontakter dig, umiddelbart efter du har født. Alle familier kan få besøg, når barnet er 4-5 dage, 10 dage, 3 uger, 2 måneder, 4-6 måneder, 8-10 måneder og 1,5 år. Derudover har I mulighed for ekstra besøg, hvis I eller sundhedsplejersken skønner, at der er et behov. 

Du kan læse mere om Sundhedsplejens tilbud her.

Udover hjemmebesøg har Sundhedsplejen en række andre tilbud til dig, når du har født. Vi tilbyder dig blandt andet at komme med i en mødregruppe. Derudover har vi særlige tilbud til unge mødre og til mødre med efterfødselsreaktioner. Vi har også åben-hus, hvor du kan tale med en sundhedsplejerske uden at have bestilt tid.

Du kan læse om Sundhedsplejens mange tilbud her..     

Det kan være svært at huske alle detaljer om barnets første år. Når sundhedsplejersken har været på besøg, skriver hun kort, hvordan barnet har det, længde, vægt og så videre. Disse oplysninger kan du se på www.borger.dk. Du skal logge ind med Mit ID og derefter klikke ind på dit barn. Du kan også se, hvornår du har den næste aftale med din sundhedsplejerske.

www.sundhed.dk kan du læse barnets journal, hvis det har været indlagt. Du kan også se hvilke recepter, lægen har udskrevet til dit barn. Du skal logge på med Mit ID – det giver også adgang til at se oplysninger om dit barn.

Som forældre har I en række muligheder for selv at planlægge barselsorloven og den efterfølgende forældreorlov. De fælles regler kan ses på www.borger.dk, men da reglerne varierer inden for de forskellige overenskomster, er det en god idé også at kontakte a-kasse eller arbejdsgiver. 

Læs mere om barselsdagpenge her.