Sund Vægt – et tilbud til børn og unge

Har du et eller flere børn i alderen 3-18 år, der vejer for meget eller har taget meget på i vægt over en kort periode, så har vi et gratis tilbud til jer.

Vi kan i sundhedsplejen i Glostrup tilbyde et behandlingsforløb, hvor formålet er, at barnets mad-, drikke- og aktivitetsvaner ændres. Denne ændring vil påvirke hele familien, hvorfor I som familie skal være indstillede på at ændre jeres vaner.

Tilbuddet tager udgangspunkt i Dr. Holms Holbæk model for børn, der har overvægt. I får derfor adgang til Dr. Holms app univers, der indeholder skræddersyet behandlingsplan, forskningsartikler og evidensgrundlag, inspiration til bevægelse samt opskrifter. Dr Holm (drholmapp.dk)

Jeres familie (mor, far, barn/børn) starter med at tale med en sundhedsplejerske om jeres vaner indenfor mad, drikkevarer, vægthistorie, spisemønstre og fysisk aktivitet. Vi vil gennemgå et skema med uddybende spørgsmål og ud fra dette, lægges der en behandlingsplan for barnet/den unge.

Barnet/den unge vil hver ved konsultation blive målt og vejet på vores Tanita vægt, der måler fedt og muskelmasse.

Efter hver samtale udarbejdes der en skræddersyet behandlingsplan med relevante punkter, som indeholder ændringer af vaner i forhold til kost, motion, TV/skærm-tid m.m.

Forløbet starter med en forundersøgelse, der varer ca. 1,5 time. Herefter vil der være opfølgende samtaler hver 6.-12. uge af 45-60 minutters varighed i op til 3 år.

Hvis du er interesseret i at høre mere eller har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os:

Louise Hassager, telefon 2920 5899 

Helle Bovbjerg, telefon 2920 5897

Anne Mette Brahtz, telefon 2920 5896

eller via mail sundhedsplejen@glostrup.dk

 

Samtalerne kommer til at foregå i:

Fritidscenteret

Christiansvej 2

Sundhedsplejens lokale 8

2600 Glostrup

Sundhedsplejen

Telefontid Sundhedsplejen

Telefontid alle hverdage kl. 12-13