Benyt MitID. Det kan bestilles på www.mitid.dk eller i Borgerservice. Husk at medbringe billedlegitimation. Du kan læse nærmere om MitID på www.borger.dk eller www.mitid.dk

Når du skal have fornyet dit kørekort, skal du bestille tid og møde personligt i Borgerservice.

Du skal som udgangspunkt ikke med­bringe lægeattest ved fornyelse af kørekort til kate­gori A og B (knallert og almindelig bil), når du fylder 70 år eller derover. Hvis der tidligere har været anmærkninger i din læge­attest, skal du medbringe en ny lægeattest. Hvis du har og ønsker at beholde andre kategorier end de nævnte, skal du også medbringe en læge­attest.

Du kan få taget et billede mod betaling i forbindelse med ekspeditionen. Du kan også vælge at medbringe eget foto. Det koster et fastsat beløb at forny køre­kortet. Beløbet betales, når du møder i Borgerservice.

Hvis du vil forny dit pas, skal du bestille til og møde personligt i Borger­service. Du kan bestille tid her.

Du skal medbringe dit gamle pas (har du ikke et gam­melt pas, skal du medbringe dåbs- eller navneattest). Såfremt du ikke medbringer det sidse gyldige pas eller er i ødelagt stand, skal der betales et ekstra gebyr.

Du kan få taget et billede mod betaling i forbindelse med ekspeditionen. Du kan også vælge at medbringe eget foto. Det kan tage op til tre uger at få et nyt pas, så det er vigtigt, at du henvender dig i god tid.

Det koster et fastsat beløb at forny pas. Beløbet betales, når du møder i Borgerservice.

Med Digital Fuldmagt kan du give fuldmagt til, at en pårørende kan handle på dine vegne i en række selvbetjeningsløsninger. Du kan læse mere om det på www.borger.dk .

Hvis du ikke selv har MitID, eller du har svært det digitale, kan din pårørende anmode dig om fuldmagt. For at anvende Digital Fuldmagt skal enten fuldmagtsgiver eller fuldmagtshaver have MitID. 

For yderligere oplysninger kontakt: 

Borgerservice 

Mandag 10.00-17.00 

Tirsdag 10.00-12.00

Onsdag Lukket 

Torsdag 10.00-17.00 

Fredag 10.00-12.00

Telefontider kontaktcentret (tlf.: 43 23 61 00): 

Mandag, tirsdag og onsdag 9.00-14.30

Torsdag 9.00-17.30

Fredag 9.00-14.00

En fremtidsfuldmagt er en fuldmagt, som kan sættes i kraft en gang i fremtiden, hvis du bliver syg eller svækket og mister evnen til selv at tage vare på dine økonomiske eller personlige forhold. Du vælger selv, hvad en fremtidsfuldmagt skal indeholde. 

Selvom du opretter fremtidsfuldmagten i dag, vil den først kunne sættes i kraft og virke, hvis du ikke længere kan varetage dine forhold på de områder, som er omfattet af fremtidsfuldmagten.

En fremtidsfuldmagt er et frivilligt og privat alternativ til en almindelig fuldmagt og til at være under værgemål.

Du kan læse mere om det på www.borger.dk .

 

Digital svindel 

Du kan møde digital svindel på mange måder; det kan være i mail, sms'er og når du handler på nettet. På sikkerdigital.dk kan du lære mere om de forskellige typer svindel. Du kan også blive klogere på, hvordan du beskytter dig. 

Identitetstyveri 

Identitetstyveri er når andre misbruger dine oplysninger. Det kan være til at optage lån, tømme din bankkonto eller bruge dit navn til at chikanere dig eller andre. 

Phishing eller smishing 

Falske beskeder i mails og sms'er (phishing og smishing) er trick til at franarre dig personlige oplysninger. 

Gode råd

Tjek mail og søg på telefonnummeret 

Ingen myndigheder eller virksomheder vil nogensinde bede dig om at sende eller indtaste følsomme oplysninger direkte eller via et link. 

Udlever aldrig kodeord eller dit NemID til nogen 

HVIS du bliver bedt om at hente en fil, udlevere oplysninger, overføre penge eller logge ind via direkte link NU, så lægger du på eller sletter beskeden.

Gå altid via myndigheden eller virksomhedens hovedside 

Hvis du modtager et mystisk link på mail eller sms skal du ikke klikke videre men i stedet gå via organisationens hoved hjemmeside. 

 

Kodeord og login

Udlever aldrig dit NemID til nogen - dit NemID er kun dit. Du må heller ikke gemme billeder af dit NemID eller sende enkelte koder til nogen. 

Læs mere om digital svindel på sikkerdigital.dk