Hjælp til unge

Der er flere muligheder hjælp for dig under 18 år, der gerne vil holde op med at bruge stoffer eller alkohol.

Det kan være en god ide at snakke med en voksen om, hvordan din situation er og hvordan du kan få hjælp til at ændre den. Den voksne kan være en forælder eller en anden voksen, du har tillid til, for eksempel din lærer eller pædagog.

Sammen kan I tage kontakt til Familieafsnittet på telefon 4323 6100, som kan hjælpe dig i forhold til rådgivning og behandlingsmuligheder. 

Åben anonym rådgivning

Alle børn og unge – eller voksne, der har kontakt med børn og unge – er velkomne i åben anonym rådgivning. Her kan du få råd og vejledning om det meste - og det er gratis. Du behøver ikke bestille tid. Du kan se åbningstider, telefonnummer og adresse for åben anonym rådgivning her.

Varmeværket

Som ung kan du også kontakte Varmeværket. Varmeværket har ikke ventetid og er altid klar til at hjælpe dig, når livet føles problematisk. Du kan altid kontakte Varmeværkets medarbejdere, når du møder dem på gaden - eller du kan ringe eller skrive til dem. De vender tilbage til dig hurtigt - og næsten altid samme dag, hvis du lægger en besked eller sender en mail. Du kan finde kontaktinformationer på Varmeværket her.

Kriminalitetsforebyggende koordinator

Du kan kontakte vores kriminalitetsforebyggende koordinator, som også kan hjælpe dig, hvis du har et misbrug og gerne vil gøre noget ved det. Du kan ringe eller skrive til ham - han reagerer hurtigt og næsten altid samme dag. Du kan finde den kriminalitetsforebyggende koordinators kontaktoplysninger her

Sundhedsplejen 

Glostrup Skole har tilknyttet sundhedsplejersker, som kan hjælpe dig eller jer som familie. Du kan som ung også henvende dig til sundhedsplejersken på din skole, hvis der er noget du har brug for at drøfte.  Du kan læse mere om Sundhedsplejens tilbud her.

 

Glostrup Kommune samarbejder med KABS Stjernevang, hvis du især har problemer med stoffer og Novavi Glostrup, hvis dit problem især skyldes alkohol. Du kan kontakte dem alene eller sammen med en, som du har tillid. 

Hvis du er bekymret for en af dine venner, kan det være en hjælp at snakke med dine forældre, med en af dine lærere eller en anden voksen, som du har tillid til – om din bekymring og handlemuligheder. 

Du kan altid kontakte Varmeværket eller den kriminalitetsforebyggende koordinator, hvis du har brug for råd og vejledning om, hvordan du bedst griber sagen an. Du kan også bruge de frivillige hjælpere i organisationen Headspace – eller bruge den samtaleguide som organisationen har lavet med en række tips til, hvordan du får snakket om din bekymring med den, der har problemet.

Hvis du har en far eller mor, der har et alkohol eller stofproblem, er der hjælp at hente. www.ditrum.nu Den voksne kan komme i behandling, og du kan få støtte til at tale om problemerne.

Det er en god ide at tale med en lærer, en pædagog eller en anden voksen - én du føler dig tryg ved. Du kan også kontakte varmeværket. Alene eller sammen kan I tage kontakt til  Familieafsnittet på telefon 4323 6100, hvor du kan få hjælp.

Du kan også starte med at henvende dig til Headspace, eller få bistand fra dem til at kontakte kommunen. På hjemmesiderne Hope Ung, TUBA, Novavi Ung Revers og Sundhedsstyrelsen kan du læse mere om det at vokse op i en familie med problemer og mulighederne for at få hjælp.

Hvis I som forældre er bekymret for jeres barns alkohol -eller stofmisbrug kan I:

Netstof

En hjemmeside til unge om rusmidler. Spørg en psykolog, læge eller rusmiddelekspert til råds. Debattér med andre unge, søg information om rusmidler eller find et tilbud om hjælp nær dig.

 

Stofinfo

Sundhedsstyrelsens hjemmeside til unge om stoffer. Her er de tørre statistikker formidlet så alle kan være med.

 

Hope Ung

Hvad betyder det at vokse op i en familie med alkoholproblemer? Læs personlige historier fra børn og unge der selv har været der, prøv dilemmaspillet eller tegn et alkoholmonster.