Vi bruger cookies

Ved at bruge sitet acceptere du dette. "nej tak til cookies"

Læs vores cookiepolitik

14 juni 2021 kl. 12:41

Vi er glade for at kunne fortælle, at valget er faldet på Brøndby, da vi skulle finde en samarbejdspartner til vores elever, der vælger 10. klasse.

Vi har allerede en god relation til Brøndby Kommune med en række eksisterende samarbejder på forvaltnings- og institutionsniveau, og vi er fuldt tilfredse med den faglige kvalitet i Brøndbys 10. klassetilbud.

Da vi samtidig ved, at de unge søger i retning mod byen og ønsker så kort transporttid som muligt, så var et samarbejde med Brøndby et godt bud på en løsning.
Mange unge fra Glostrup søger derudover i forvejen mod Brøndbys 10. klasses tilbud, og Brøndbys elevgruppe minder samtidig meget om Glostrups, så det - alt andet lige - bliver nemmere for eleverne at skabe relationer på tværs i grupperne.

Der er naturligvis stadig frit skolevalg for de unge, der ønsker et 10. klassetilbud. Denne aftale sikrer blot, at elever fra Glostrup Kommune er sikret en plads i Brøndbys 10. klasse på lige fod med Brøndby Kommunes egne elever.

Baggrund
Søgningen til Glostrups eget 10. klassetilbud har i en årrække været nedadgående, og efter en meget lav søgning til skoleåret 2020/2021 besluttede kommunalbestyrelsen, at 10. klassetilbuddet ikke skulle oprettes for dette skoleår, og at det for næste skoleår skulle undersøges, om der var mulighed for at indgå en overenskomst med en anden kommune om 10. klasse i folkeskolen.