Vi bruger cookies

Ved at bruge sitet acceptere du dette. "nej tak til cookies"

Læs vores cookiepolitik

12 marts 2021 kl. 10:23
I Glostrup er vi gode til at lade os teste

Vi har jo - desværre - en slags jubilæum for coronaindsatsen. Det er faktisk præcis i denne uge for et år siden, at den første samfundsnedlukning blev udmeldt og dermed udløste en kæmpe forandring af folks liv - ikke bare her i Glostrup, men i hele Danmark.

Heldigvis er smitteniveauet i Glostrup faldet igen den seneste uges tid, efter en større stigning i slutningen af februar. Vi har haft 23 nysmittede de seneste syv dage i Glostrup. Det svarer til en såkaldt incidens på 99,6 pr. 100.000 indbyggere. Det giver os en placering som nummer 23 på landsplan - vores laveste placering i lang tid. 

Vi har nu i adskillige uger ikke haft smitteudbrud på ældre- og socialområderne og meget få tilfælde på institutions- og skoleområderne. 

En del af forklaringen på det er nok, at vi i Glostrup er gode til at lade os teste og også til at udnytte vaccinationsmulighederne. 

Testomfanget har siden nytår været stabilt højt med i gennemsnit 10-15 % af borgerne testet pr. uge. Dette er blandt det højeste niveau i hovedstadsområdet. Det er i den sammenhæng vigtigt, at vi kan tilbyde borgere såvel som ansatte flere forskellige testmuligheder. Fra på mandag har vi to testcentre i kommunen og vores partybus. Og hertil kommer så de særlige testløsninger på skoleområdet og på ældre- og socialområderne. Testcentre i nabokommunerne kan selvfølgelig også benyttes. Du kan finde dem via dette link

I alt har mere end 11 % af borgerne i Glostrup påbegyndt vaccination og cirka 5 % har færdiggjort vaccinationen. Andelen af færdigvaccinerede borgere er faktisk det højeste i hovedstadsområdet. Vi fortsætter arbejdet de kommende uger med at hjælpe borgere med transportbehov eller andre støttebehov, så de kan blive vaccineret på en tryg og sikker måde. Jeg vil gerne sige en tak til alle pårørende, venner og andre, som sammen med vores personale og de praktiserende læger støtter vores ældre medborgere her.

Som et lille men vigtigt fremskridt blev de særlige besøgsrestriktioner på vores ældrecentre ophævet i tirsdags. Det er rigtigt glædeligt for beboere og alle pårørende. Jeg håber, at dette kan være et vigtigt skridt i at vende tilbage til en hverdag uden corona. Husk, at der fortsat gælder særlige retningslinjer, når vi besøger et ældrecenter.

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke vores ledere og medarbejdere for den store opbakning og hurtige omstilling til mange forskellige opgaver, tiltag og retningslinjer, som vi har skullet indrette os efter - og fortsat kommer til i en tid endnu. Tak for det!

Jeg vil også gerne takke alle i kommunalbestyrelsen for at stå sammen omkring coronaindsatsen. Tak!

Som afslutning skal der naturligvis også lyde en tak til alle de borgere, som følger retningslinjerne, lader sig teste, går i isolation ved smitte og i øvrigt medvirker til, at vi kan håndtere coronasituationen og forhåbentligt se frem mod en forsvarlig genåbning. Tak for det – og lad os endelig fortsat holde fast i de fine takter. Så skal vi nok i fællesskab få bugt med den forbistrede virus og få vores hverdag tilbage.

Med venlig hilsen

John Engelhardt