Vi bruger cookies

Ved at bruge sitet acceptere du dette. "nej tak til cookies"

Læs vores cookiepolitik

20 januar 2021 kl. 12:52
  1. Man er nær kontakt, hvis man har været inden for 2 meter i mere end 15 minutter (fx i samtale med personen) med en, der har fået påvist ny coronavirus.
  2. Er man nær kontakt, skal man i selvisolation hurtigst muligt og blive i selvisolation indtil andet negative testsvar. Man skal fortsat have foretaget en test på dag 4 og dag 6 efter, at man sidst var i nær kontakt med en smittet person.
  3. Nære kontakter til personer, der er konstateret smittet med en virusvariant som fx B.1.1.7, må først ophæve selvisolation ved negativt testsvar på dag 14.  Der skal efter ophævelse af selvisolation være efterfølgende skærpet fokus på efterlevelse af de generelle, smitteforebyggende anbefalinger. De nære kontakter får også foretaget test dag 4 og dag 6 med henblik på at igangsætte kontaktopsporing ved positiv svar på test. 

De skærpede retningslinjer for nære kontakter gælder alle personer, som er nære kontakter til en smittet person med Covid-19, indtil foreløbigt 7. februar 2021.

Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside