08 januar 2021 kl. 13:04
Coronavaccination i Glostrup Kommune

I Glostrup Kommune blev der taget hul på vaccinationsindsatsen søndag 3. januar. Her blev beboere og personale på ældrecentrene og de midlertidige pladser vaccineret. 

Sundhedsstyrelsen har nu udmeldt de næste målgrupper, der bliver tilbudt vaccinen mod Covid-19. Det drejer sig om: 

  • borgere over 65 år, som både modtager personlig pleje og praktisk hjælp
  • udvalgte personer med tilstande og sygdomme, som medfører særligt øget risiko for alvorligt forløb ved COVID-19. Personer er udvalgt/identificeret af hospitaler og egen læge. 

Hvis du er i en af disse målgrupper, vil du modtage et brev i e-Boks fra Statens Serum Institut/Sundhedsstyrelsen med tilbud om vaccination. Her vil være vejledning til at booke tid til vaccination i et af regionens vaccinationscentre. De borgere, der er undtaget fra digital post vil modtage et fysisk brev.

Covid-19 vaccinationscentrene i Region Hovedstaden åbner den 13. januar 2021. Se listen over vaccinationscentrene her

Du skal som udgangspunkt selv stå for transport til vaccinationscenteret, enten selv eller ved hjælp fra en pårørende. 

Hvis du ikke selv kan transportere dig på grund af en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse og ikke har en pårørende, der kan hjælpe dig, kan du få hjælp til transporten af kommunen. Hvis kommunen skal stå for transporten til vaccinationscenteret, er det kommunen, der booker tiden for dig. Det skal du ikke selv gøre, da kommunen arrangerer en samlet kørsel for de borgere, der ikke selv kan stå for transporten.

Glostrup Kommunens hjemmepleje har i uge 1 taget kontakt til de borgere, der modtager både personlig pleje og praktisk hjælp, for at afklare behovet for transport. Kommunen vil tage kontakt igen, når de nærmere forhold omkring transporten er på plads. 

Har du brug for hjælp til transport, og er du ikke allerede blevet kontaktet, kan du kontakte visitationen på telefon 4323 6690 mellem kl. 9-10 eller visitationsenheden@glostrup.dk. Så vil de vurdere dit behov for transport. 

Kørsel til vaccination vil blive gennemført som samkørsel med ca. otte borgere (fire hvis kørestolsbrugere), en medhjælp og en chauffør i en bus. Borgere, medhjælper og chauffør skal sidde med to meters afstand i bussen, bære mundbind eller visir og spritte hænder ved indstigning og udstigning af bussen. Der skal gøres opmærksom på, at kommunen bestiller tiderne gruppevis hos regionens vaccinationscentre, og at det derfor ikke er muligt at få indflydelse på den dato og det tidspunkt, vaccinationen skal foregå. Kommunen vil kontakte dig med et forventet afhentningstidspunkt, ligeså snart der er booket en vaccinationstid . Det forventes, at vaccinationen enten vil finde sted på vaccinationscenter i Ballerup eller Ishøj. 

Vi vil meget gerne sikre, at vi bruger vores ressourcer bedst muligt, og at transportmuligheden bliver benyttet af borgere, der reelt har behov for den. Derfor vil vi meget gerne opfordre pårørende til at være behjælpelige med transport. 

Modtager besked i e-Boks
Alle øvrige borgere modtager besked fra Sundhedsstyrelsen i e-Boks, når det bliver deres tur til at få tilbud om vaccination. Når man har modtaget besked i e-Boks, skal man efterfølgende selv booke tid til vaccination.

Læs mere om Covid-19 vaccination på Sundhedsstyrelsens hjemmeside