Vi bruger cookies

Ved at bruge sitet acceptere du dette. "nej tak til cookies"

Læs vores cookiepolitik

30 december 2020 kl. 15:30

Smitten med Covid-19 i Danmark er fortsat høj - også her i Glostrup.

På trods af faldende smitte omkring julen skal dette dog ses i lyset af, at markant færre er blevet testet (også selv om vi faktisk her i Glostrup er Danmarks bedste kommune til at lade os coronateste - alene den 21. og 22. december blev mere end 2.000 testet på Glostrup Stadion).

Der er således fortsat høje positivprocenter samt et bekymrende højt niveau af hospitalsindlæggelser relateret til Covid-19. Den kommende tid er derudover forbundet med koldt vejr, ligesom der fortsat kan ske en stigning i smittetallene i lyset af jule- og nytårsarrangementer.

Smitteudviklingen er for nu ikke på et niveau, hvor sundhedsmyndighederne finder det forsvarligt at åbne yderligere op. Indsatsgruppen, herunder sundhedsmyndighederne, har udtrykt bekymring for, at en for hurtig åbning i januar vil kunne lede til en yderligere eskalering af smitten og påvirke smitteudviklingen negativt. På den baggrund anbefaler Indsatsgruppen, herunder sundhedsmyndighederne, at forlænge alle de skærpede tiltag, som gælder til og med 3. januar 2021. Tiltagene forlænges frem til og med 17. januar 2021 for at reducere aktiviteten i samfundet og fastholde epidemikontrollen.

Regeringen har valgt at følge anbefalingerne.

Sundhedsmyndighederne følger smitteudviklingen meget tæt med henblik på løbende at vurdere, om enkelte områder kan genåbne forsvarligt på et tidligere tidspunkt. Ud over de skærpede tiltag frem til og med 17. januar 2021 gælder der fortsat øvrige nationale tiltag til og med 28. februar 2021, herunder anbefalinger om begrænsning af social kontakt, forsamlingsforbud og krav og opfordringer om brug af mundbind og visir mv.

De samlede nationale tiltag kan læses på www.coronasmitte.dk.