30 december 2020 kl. 10:54

Den 27. december blev de første beboere og medarbejdere på plejehjem i Herlev, Ishøj og København vaccineret. 

I Glostrup Kommune forventes vaccinationen af beboere og sundheds- og plejepersonale på de tre ældrecentre og Midlertidige Pladser at ske på tirsdag 5. januar. 

Borgerne og medarbejdere har fået tilbud om vaccinen i deres e-Boks. Da der stadig er begrænsninger på antal vacciner, vil det i første omgang være personale med tæt borgerkontakt, der er på arbejde på vaccinationsdagen, som tilbydes vaccinen. 

Det er frivilligt, om man vil tage imod vaccinen. Der bliver indhentet samtykke fra alle beboere forud for vaccinationen enten via borger selv, pårørende eller en værge. 

Vaccinationen vil foregå på ældrecentrene, og det er kommunens praktiserende læger, der vaccinerer. 

Ledere og medarbejdere på ældrecentrene og Midlertidige Pladser er i fuld gang med at planlægge vaccinationsdagen ned i mindste detaljer, så det bliver en god og tryg oplevelse for beboere og medarbejdere. Vi ser frem til, at vores beboere og medarbejdere nu får tilbudt beskyttelse mod Covid-19, så hverdagen langsomt kan vende tilbage til mere normale tilstande. 

I takt med at der kommer flere vacciner til Danmark, vil flere borgere og medarbejdere blive tilbudt vaccinen. 

Du kan læse mere om vaccinen mod Covid-19 på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Har du spørgsmål til vaccineindsatsen i Glostrup Kommune, er du velkommen til at kontakte Centerchef for Sundhed og Velfærd Britt Bergstedt på mail britt.bergstedt@glostrup.dk eller tlf. 51603036. 

Ved spørgsmål til vaccineindsatsen på et specifikt ældrecenter/Midlertidige Pladser, kan lederen på stedet kontaktes.