Vi bruger cookies

Ved at bruge sitet acceptere du dette. "nej tak til cookies"

Læs vores cookiepolitik

15 september 2020 kl. 13:31

Vi har stadig en udfordring med at få begrænset smittespredningen af Covid-19 i hovedstadsområdet. Derfor har sundhedsministeren netop meldt ud på et pressemøde, at der bliver iværksat nye tiltag, som gælder fra den 17. september og foreløbigt frem til den 1. oktober.

  • Den tilladte åbningstid for restauranter, barer, caféer og lignende begrænses til kl. 22.
  • Der indføres krav om brug af mundbind eller visir på restauranter, barer, caféer og lignende serveringssteder - dog ikke, når man sidder ned. Kravet gælder både gæster og ansatte, der har kontakt med gæster. Der vil gælde samme undtagelser for brug af mundbind som i kollektiv transport (fx børn).
  • Der indføres krav til skiltning, der angiver, hvor mange personer der maksimalt kan være i en restaurant, bar, café og lignende serveringssted for at opfylde kvadratmeterkravet i bekendtgørelse om forbud mod større forsamlinger og mod adgang til og restriktioner for lokaler og lokaliteter i forbindelse med håndtering af COVID-19. Dette skal blandt andet styrke politiets muligheder for at håndhæve overholdelsen heraf.
  • Skærpet fokus på overholdelse af kravet om 1 meters afstand (næse-til-næse) for gæster i restauranter, på barer, caféer og lignende serveringssteder til videre udmøntning i sektorpartnerskabsretningslinjerne. Ejere af serveringssteder bør i relevant omfang medvirke til at sikre, at gæster, der opholder sig uden for serveringsstedet, kan overholde anbefalingen om afstand på 1 meter.
  • Bryllupper, konfirmationer og lignende helt særlige mærkedage, som allerede er planlagt, kan afholdes, hvis det er muligt at overholde Sundhedsstyrelsens gode råd om ’Private arrangementer, fester og fejringer i en tid med COVID-19’, men bør under alle omstændigheder slutte senest kl. 22.
  • Der opfordres til, at andre arrangementer, fester og fejringer i private hjem ikke afholdes med andre end den nærmeste, snævre omgangskreds.
  • Ordningen for afvikling af superligakampe med flere end 500 personer til stede finder ikke anvendelse.

Læs mere på Sundheds- og Ældreministeriets hjemmeside

I Glostrup Kommune opfordrer vi naturligvis til, at vi alle respekterer og overholder de tiltag, der er sat i værk for at passe på os alle sammen - og ikke mindst for at passe på de af vores medborgere, der er særligt udsatte i forhold til Covid-19.