15 maj 2020 kl. 08:55

Med den nye teststrategi anlægges en mere offensiv tilgang med en bredere testning. Den danske testkapacitet er nu oprustet betydeligt og udbygges yderligere i de kommende uger. Regionerne har aktuelt kapacitet til ca. 10.000 test pr. dag, og der bliver arbejdet benhårdt på at udvide yderligere.

Du kan læse mere her, om hvad du kan gøre, hvis du er testet positiv eller er en nær kontakt til person med smitte:

Hjælp og støtte til isolation
Hvis du er bekymret for, om du kan efterleve anbefalingerne om selvisolation, kan du kontakte din egen læge. Din egen læge kan bl.a. tale med dig om, hvordan din kommune kan hjælpe dig med et isolationsophold uden for hjemmet, hvis du har behov for det. 

Hvis du er smittet og har fået en lægefaglig rådgivning fra din egen læge, kan du sende en mail til Glostrup Kommune via E-boks vedhæftet evt. dokumentation fra lægen. På den måde bekræfter du på tro- og love, at du er i målgruppen og har brug for isolationsfaciliteter. Glostrup Kommune kan så visitere dig til ophold i isolationsfaciliteter.

De nærmere rammer og lovgivningen om isolationsfaciliteterne er ikke på plads endnu.  Vi håber, at vi kan sige mere i den kommende uge. Isolationsophold vil typisk finde sted som hotelophold i nærområderne. Du kan læse mere om de foreløbige rammer her:

Du kan også kontakte Glostrup Kommunes kontaktcenter på tlf. 4323 6100 kl. 9.00-11.00 i hverdagene og høre om muligheden for isolationsfaciliteter.