07 april 2020 kl. 13:59

Det betyder, at Glostrups børn i princippet kan komme i vuggestue og børnehave fra onsdag den 15. april 2020, så snart kommunalbestyrelsen ud fra sundhedsmyndighedernes retningslinjer vurderer det forsvarligt. Det samme kan elever i 0. til 5. klasse og børn i alle specialtilbud uanset årgang. 

Vi arbejder derfor i øjeblikket på højtryk for at finde løsninger, der skal gøre det ovenstående muligt. Det bliver dog nok svært at nå at komme helt i mål allerede til onsdag den 15. april 2020, da kommunalbestyrelsen skal kunne garantere, at det er fuldt sundhedsmæssigt forsvarligt.

Hvordan det rent praktisk kommer til at forløbe med de hensyn, der stadig skal tages i forhold til hygiejne og nærhed, det er vi altså nu ved at planlægge, så vi kan melde noget mere præcist ud. 

De store klasser i skolen skal fortsat blive hjemme
Elever i 6. til 10. klasse skal stadig blive hjemme. Det samme gælder elever på efterskoler og frie fagskoler.

Folkeskolens afgangsprøver for elever i 9. klasse bliver aflyst. Dermed kommer der ikke en eksamenskarakter i afgangsbeviset. Derimod bliver årskarakteren den gældende karakter, man skal bruge til at søge ind på en ungdomsuddannelse.

Hjemsendelse af offentligt ansatte – medarbejderne arbejder hjemmefra
Hjemsendelsen af offentligt ansatte forlænges, så den indtil videre løber til og med den 10. maj 2020. Offentligt ansatte, der ikke arbejder i kritiske funktioner, skal altså fortsat blive derhjemme. Dog kan offentligt ansatte, hvis opgaver foregår udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, arbejde som normalt. Glostrup Kommunes hjemsendte medarbejdere kan heldigvis varetage mange af deres opgaver hjemmefra, så vi er her stadig til at hjælpe Glostrups borgere. Hvis du har brug for at få fat på kommunen, så kan du benytte vores digitale adgange eller ringe kl. 9-11 på tlf. 4323 6100. Enkelte opgaver, som fx udstedelse af nemid, kræver fortsat fysisk fremmøde på rådhuset – dog efter aftale.

Glostrups idrætsanlæg forbliver også lukkede frem til 10. maj. Det samme gælder biblioteket, musikskolen, Byhistorisk Hus, foreningslivet og biografen. Musikskolen har dog startet fjernundervisning, så musikken stadig er i spil hos børnene. Biblioteket har lavet en ordning, hvor man kan bestille bogposer2go.

Fortsat besøgsforbud på ældrecentre og botilbud
Vi skal fortsat udvise særlig påpasselighed for udsatte borgere. Det betyder blandt andet, at besøgsforbuddet på ældrecentrene og vores botilbud er forlænget frem til 1. juli 2020. Dagcentrene og Aktivitetscenter er også fortsat lukkede.