Vi bruger cookies

Ved at bruge sitet acceptere du dette. "nej tak til cookies"

Læs vores cookiepolitik

01 april 2020 kl. 16:54
Der har været en særlig bekymring i forhold til, hvad der rører sig i gadebilledet, nu hvor fritidsaktiviteter og uddannelsessteder er lukket. 

Derfor har man som ung borger måske mødt SSP. Lokalpolitiet, Glostrup Ejendommes vagtordning og Varmeværkets gademedarbejdere rundt i kommunen lidt hyppigere end normalt.

Det kommunens medarbejdere bemærker - og som er rigtigt glædeligt - er, at rigtig mange børn og unge har forstået de nye regler i forbindelse med COVID-19 / coronavirus. Der er få børn og unge ude, og hvis de er, så holder de fin afstand til hinanden, og de færdes ikke i store grupper.

Det er dejligt at opleve, at det ofte er de unge, der siger ”husk at holde afstand”. Luftkram og solo high-five er nu blevet ”street sprog”. De fleste unge, særligt gruppen af 13-18-årige, holder sig hjemme, men kommer lidt ud, når de er ved at få spat af at være inde. Nogen udtrykker faktisk, at de er sådan lidt triste og savner at være sammen med deres venner.

Varmeværket har udover dialogen på gaden også telefonisk kontakt med en del unge og oplever, at mange er optaget af lektier, savner deres almindelige dagligdag og er usikre på fremtiden. Hvad med min eksamen? Kommer jeg til at køre i vogn, når jeg bliver student?  Spørgsmål hvor der ikke findes svar lige her og nu, men som gør, at de er usikre på, hvad denne nye situation vil betyde for deres fremtid. 

Der en del unge i Glostrup, der er aktive på en lokal Facebook side, hvor de tilbyder deres hjælp med indkøb, børnepasning, hundeluftning med mere. Nogle af de unge, er unge der oplever den normale hverdag lidt op ad bakke, og i Glostrup Kommune er vi imponeret af det sociale engagement, de unge udviser. 

Samarbejdet på gadeplan fortsætter fremadrettet, og når nu bøgen springer ud, og solen får mere magt, så kan det måske være svært som ung at holde sig inde. Vi vil sandsynligvis møde lidt flere unge på gaden, men hvor er det dog dejligt at opleve, at Glostrup unge overholder og agerer efter disse nye regler og retningslinjer. Så kæmpe ros til jer unge.

Og hvis du som ung mangler en at snakke med, får problemer, eller bare vil have råd og vejledning, så kan du kontakte Varmeværket på deres Facebook side. Her finder du også numre på medarbejderne.