Vi bruger cookies

Ved at bruge sitet acceptere du dette. "nej tak til cookies"

Læs vores cookiepolitik

15 januar 2020 kl. 07:25
2020 vil blive afgørende på mange punkter, men for kommunerne er især ét emne særdeles vigtigt: den kommunale udligningsreform. Regeringen har tidligere varslet, at de vil starte forhandlingerne til denne i starten af året – og i hovedstadsområdet ønsker Stop Forskelsbehandlingen Nu at kæmpe for, at der ikke bliver sendt endnu flere penge fra hovedstadsområdet til resten af landet.
 
”Det bliver intenst spændende at følge forhandlingerne til den nye udligningsreform. Det er helt afgørende, at folketingspolitikerne kender til og er opmærksomme på alle fakta. Derfor har vi samlet information og fakta om udligningssystemet så alle, der er interesserede, kan læse mere om, hvorfor udligningen og de kommende forhandlinger er vigtige. Det er vigtigt, fordi det i sidste ende er helt almindelige borgere, som ender med at mærke følgerne af en udligningsreform,” fortæller Glostrups borgmester, John Engelhardt (V).
 
Den kommunale udligningsreform, hvis formål er at sikre nogenlunde lige økonomiske vilkår i landets kommuner, har de seneste år betydet en voldsom stigning i de beløb, der sendes fra øst til vest. Samtidig er rådighedsbeløbet for almindelige familier meget lavere i hovedstadsområdet end for tilsvarende familier andre steder i landet. Derfor kæmper Stop Forskelsbehandlingen Nu for at sætte fokus på, at en kommende udligningsreform bør tage hensyn til borgernes økonomi – det er i sidste ende dem, som kommer til at betale regningen.
 
Hvis du vil blive klogere på udligningssystemet, de centrale komponenter og historien, kan du læse mere i vores Guide til Udligningssystemet her.