Radon i Glostrup

Op til 10 procent af alle enfamiliehuse i Glostrup Kommune har højt radonindhold. Alle kommunens daginstitutioner er undersøgt for radon og vi har udført radonsikring på de institutioner, der havde problemer.

Risiko ved radon

Radon er en naturligt forekommende radioaktiv luftart i undergrunden, som øger risikoen for lungekræft. Radon kan ikke ses, lugtes eller smages. Jo længere tid du opholder sig i et hus med radon, og jo højere niveauet af radon er, desto større er din risiko for at udvikle lungekræft. Det tager typisk 10-40 år før lungekræften kan konstateres.

Sørg for god ventilation

Radon afhænger af undergrund og husets alder, stand og ventilation Radonmængden i jorden varierer geografisk alt efter undergrundens sammensætning. Men din boligs konstruktion, stand og ventilation har også betydning. Der er krav om radonsikring i bygninger opført efter 1998.

Tjek dit hus for radon

Kun en radonmåling giver dig et præcist billede af, hvor meget radon der er i dit hus. Det er nemt og billigt for dig at foretage en radonmåling. Hvis du måler over 100 Bq/m3 anbefaler Energistyrelsen, at du gør noget ved problemet. Læs mere om radon på Radonguiden, hvor der også er en liste over danske målefirmaer.

Radonsikring på daginstitutioner

Som den første kommune i landet valgte Glostrup i 2011 at lave screeninger for radonniveauet i alle kommunens daginstitutioner. På baggrund af målingerne blev der udført radonsikring på to daginstitutioner. Har du spørgsmål eller ønsker yderligere oplysninger kan du kontakte os på: 4323 6361.