Covid-19 banner

Sundhedsstyrelsen forventer et øget antal smittede med Covid-19 i løbet af efteråret og anbefaler vaccination til at hjælpe os igennem vinteren. Bemærk, at Sundsstyrelsen ligeledes anbefaler influenzavaccine og pneumokokvaccine til særlige grupper.

Bliv vaccineret for Covid-19

Du kan her se hvem, der får tilbudt vaccinen, samt hvordan du bestiller tid til vaccine: Vaccination (coronasmitte.dk)

Sundhedsstyrelsen anbefaler ligeledes influenzavaccine og pneumokokvaccine til bestemte grupper. Få her svar på, om du får tilbudt efterårets vacciner:  Vaccination - Sundhedsstyrelsen 

Brug for hjælp til at få din coronavaccine?

Hvis du har brug for rådgivning til at bestille tid til vaccine eller ledsagelse til vaccinested, så kan du kontakte Røde Kors’ hjælpelinje på telefonnummer 3529 9660, eller finde mere information her: "Få et godt stik"

Hjælp til transport til vaccination

Du skal i udgangspunktet selv sørge for transport til vaccinationsstedet. Men hvis du er over 65 år, og du ikke ved egen hjælp eller hjælp fra pårørende kan komme af sted, kan du i nogle tilfælde få hjælp af din kommune. Det kan være, hvis du har varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse eller lignende. Kontakt visitationen på tlf. 4323 6690 på hverdage mellem kl. 9-10.

Bliv testet for Covid-19

Det er fortsat muligt at blive testet for Covid-19. Du kan her se Sundhedsstyrelsens anbefalinger for:

Selvtest til pårørende 

Pårørende til en ældre +85 år på ældrecentre, rehabiliteringscenter eller til en borger, som modtager hjemmepleje, opfordres til at tage en antigenselvtest for Covid-19 forud for besøg.

Pårørende til en ældre +85 år kan få udleveret en gratis antigenselvtest således:

  • Pårørende til en ældre på et af kommunens ældrecentre eller rehabiliteringscenter bedes kontakte personalet og få antigenselvtest udleveret.
  • Pårørende til en borger, der modtager hjemmehjælp, kan henvende sig på Dommervangen 4, 2600 Glostrup på hverdage mellem 8-15.

Forebyggelse af smitte

For at mindske smittespredning har sundhedsstyrelsen udgivet generelle råd om smitteforebyggelse. Du kan se de generelle råd her: Forebyg smitte (coronasmitte.dk)