Hvert år i september er der Glostrup Børnekulturfestival i Egeparken. Festivalen er for børn i alle daginstitutioner og dagplejere i Glostrup, som har lyst til at skabe en fantastisk dag i fællesskab. Alle deltagende institutioner bidrager med aktiviteter sammen med foreninger og kulturinstitutioner.

Derudover er der hvert år en række workshops med professionelle kunstnere, som laver sjove og kreative aktiviteter for børnene, hvor de fx spiller på tromme, bygger huse af mælkekartoner, maler store malerier eller laver skulpturer af skrald. Der er optræden på scenen fra både professionelle og børn. Glostrup Børnekulturfestivaler en festlig og dejlig dag fyldt med, musik, glade børn, leg og udfoldelse.
Er du interesseret i at være med i Styregruppen, være frivillig på festivalen, eller har du idéer til den kommende festival?

Kontakt Glostrup Bibliotek, som er tovholder på festivalen.

Ligesom der for kommunens yngre medborgere tilbydes mulighed for deltagelse i sommerferieaktiviteter - Fodbold Camp og Aqua Camp - afholdes der i 2023 et lokalt sommerferietilbud for kommunens seniorer. Glostrup Kommune og Aktivitetscentret er gået sammen med Ældre Sagen og FOF om, at afholde et Senior Sommer Træf i uge 26.

Temaet for ugen er Nye Horisonter, og deltagerne kan forvente en uge spækket med spændende og kulturelle oplevelser, der vil udvide deres horisont. Der vil desuden være rig mulighed for at socialisere med de øvrige deltagere.

Arrangementet vil foregå fra mandag til fredag i tidsrummet 9.00-14.30. Alle dage starter vi med fællesmorgenmad og en sang i Aktivitetscentret på Sydvestvej. Frokost og eftermiddagskaffe er vi også sammen om. Den første dag bydes der velkommen af arrangørerne og deltagerne vil få udleveret et aktivitetsprogram for hele ugen.

Målgruppe

Målgruppen er pensionister 60+ og førtidspensionister bosat i Glostrup Kommune. Deltagerne vil bestå af borgere, der særligt er påvirket at nedgangen af tilbud i sommerferieperioden, og dels borgere der blot er interesserede i kulturtilbuddet. Der er desuden krav om at man er selvhjulpen for at kunne deltage.

Tilmelding

Du tilmelder dig ved at udfylde et ansøgningsskema. Ansøgningsskemaet kan downloades fra 1. april her på siden eller fås ved henvendelse i cafeen i Aktivitetscentret, Sydvestvej 12. Ansøgningsskemaet skal sendes til kultur@glostrup.dk eller afleveres i Aktivitetscentret. Ansøgningsfristen er d. 11. maj.

Du vil blive kontaktet telefonisk, hvis du har fået en plads. Udvælgelsen foregår ved en blanding af visitering og lodtrækning.

Pris

Det koster 550 kr. pr. person for hele ugen. Prisen inkluderer morgenbrød m. kaffe, frokost, eftermiddagskage m. kaffe samt alle aktiviteter hele ugen. Prisen er eksklusiv øvrige drikkevarer.

Der sættes 45 billetter til salg. Har du fået en billet, vil du få tilsendt Girokort af FOF umiddelbart efter ansøgningsfristen.

 

Har du yderligere spørgsmål kan du henvende dig til Center for Kultur, Idræt og Fritid på: 23 29 84 86.

Når programmet er klart, kan du finde link til ansøgningsskema her på siden.

 

Arrangementet er støttet af Nordea Fonden.

Hver sommer inviterer vi pensionister og efterlønsmodtagere med bopæl i Glostrup Kommune på ferierejse i Danmark. Vi kører med bus til rejsemålet, og bussen er til vores rådighed hele ugen.

Du skal være selvhjulpen og kunne stige af og på bussen. På turen deltager en konsulent fra Center for Kultur, Idræt og Fritid og en hjælper, som kan være behjælpelig med lettere personlig pleje, eksempelvis hjælp til støttestrømper.

Vi kan tilbyde én borger pr. rejse at medbringe manuel kørestol.

Ægtefæller, der ikke er efterlønsmodtager eller pensionist, kan deltage.

Når programmet er klart, kan du finde det her på siden sammen med link til tilmeldingsskema.

Glostrup Kommune arrangerer hvert år 4 skovture i løbet af maj/start juni. Du skal bo i Glostrup Kommune og være 60+ eller førtidspensionist, for at kunne deltage. Turene går gennem den danske natur, mens medlemmer af kommunalbestyrelsen fortæller om de områder, vi passerer på vejen. Undervejs på turen er der indlagt et kort kultur- og kaffestop, hvor man har mulighed for at strække benene og få en kop kaffe. Efter pausen køres videre til spisestedet, hvor der serveres en tre-retters middag. Der er tradition for at borgmesteren byder velkommen og holder tale på alle turene. 

Efter hovedretten er der tid til at gå en lille tur og se sig omkring, inden der serveres kaffe og dessert. Her er der også mulighed for dans til livemusik. 

Du skal være selvhjulpen for at kunne deltage på turene da der ikke er plejepersonale med. Du kan dog vælge at deltage på skovturen med liftbusser den 4. juni, hvis du har lettere behov for hjælp. 

Udflugtsdatoer og tidspunkter 2024 

Udflugterne foregår den 8. maj, 15. maj, 21. maj og 4. juni (Skovtur med liftbusser). 

På skovturene for selvhjulpne borgere er der afgang fra Fritidscenteret, Christiansvej 2 og hjemkomst ca. kl. 17.30. 

Billetsalg 

Når programmet er klart kan du finde det her på siden sammen med link til billetsalg. Billetter kan ikke refunderes. 

 

Skovtur med liftbusser

Denne skovtur er for dig, der er kørestolsbruger eller af andre helbredsmæssige årsager ikke kan deltage i de øvrige skovture. Destinationen er den samme, men turen er lidt kortere og der er derfor ikke kaffestop på denne tur. Der er opsamling med liftbusser fra ældreboligerne:

Nordre Ringvej/Vestervej

Kildegården, Asylvej

Stenager 6

Lilliendalsvej 17

Du tilmelder dig skovturen med liftbusser ved at kontakte Center for Kultur, Idræt og Fritid på tlf.: 23 29 84 86 eller på mail.: kultur@glostrup.dk 

Glostrup Kommune er meget taknemmelig over den store indsats vores frivillige yder rundt omkring i kommunen. Derfor inviterer kommunalbestyrelsen i Glostrup Kommune hvert år til et arrangement kun for jer, der lægger et stykke frivilligt arbejde i Glostrup Kommune.

 Når programmet er klart, kan du finde det her på siden sammen med link til tilmeldingsskema.

Glostrups nye store event, der samler hele Glostrup om sjove aktiviteter, musik og fællesskab hedder Glostrup Kulturfest.

Kulturfesten 2024 foregår i august måned. Når programmet er klart kan du se det her på siden.

Glostrup Kulturfest - Ses Vi?

 

 

Nyhedsbrev

Du får alle informationer om Glostrup Kulturfest før alle andre, når du tilmelder dig Kulturfestens nyhedsbrev. Skriv til kultur@glostrup.dk

 

Frivillig

Som frivillig på Glostrup Kulturfest indgår du i et sjovt og hyggeligt fællesskab. Nogle af os er frivillige fra den tidligere Glostrup Festival andre er nye og skal lige lære os at kende. Men du skal vide, at du er hjertelig velkommen og bliver taget godt imod. Der er mad og drikke til dig på dagen, og du bliver sat grundigt ind i din opgave.

Nedenfor er beskrevet nogle af opgaverne. Der kommer flere til, så hvis du ikke finder din opgave med det samme. Så skriv til os.

Skriv til lotte.olsen@glostrup.dk Hun kan fortælle dig alt om opgaverne og Kulturfesten.

Opgaverne

Hjælp til strømforsyning af Rådhusparken

De mange aktiviteter i Rådhusparken skal bruge strømforsyning. Det hjælper du elektrikeren med at lægge ud. Du skal fordele kabeltromler og lægge kabler ud. Når vi slutter skal vi ha' samlet alt grejet ind igen. Der kan være en del at slæbe på.

Udlægning af kabler foregår i tidsrummet 8-14. Indsamling af grej foregår fra kl. 20. Du kan byde ind på en af tidrummene eller dem begge.

Miljøkorps

Miljøkorpset er en gruppe af frivillige, der holder pladsen ryddelig og pæn. I sørger for at skifte affaldscontainere, hvis de er fyldte, I samler affald op under eventet og sørger for, at vi efterlader området, som da vi startede festen op. Alle aktører bliver instrueret i at rydde op efter sig selv. Så det er normalt ikke en stor opgave.

Baggrund

I løbet af foråret 2023 har Center for Kultur, Idræt og Fritid udviklet et nyt event i samarbejde med Glostrups foreninger, ildsjæle og virksomheder. Et eventudvalg bestående af repræsentanter fra flere af Glostrups foreninger og virksomheder har foreslået eventets rammer for Kultur- og Fritidsudvalget, som besluttede rammerne i marts 2023.

De fremtidige Kulturfester arrangeres i samarbejde med aktørerne fra år til år.

Glostrup Kulturfest er en følge af en beslutning ifm. vedtagelsen af Glostrup Kommunes budget 2023 om at samtænke Glostrup Festival og Glostrup Kulturnat.
Glostrup Festival og Glostrup Kulturnat blev afholdt for sidste gang i 2022.

Fra september til april kan du den første lørdag i måneden kl. 14-16 opleve en sammensmeltning af koncert, café og kunstudstilling i Glostrup Fritidscenter på Christiansvej 2.

Det sker når Glostrup Kunstforening inviterer til fernisering på månedens udstilling med en anerkendt dansk kunstner. Kunstneren er som regel til stede ved ferniseringen. Under ferniseringen er der livemusik – ofte jazz – og Cafe Fri rykker i dagens anledning ud i storrummet, hvor du har mulighed for at købe noget at spise og drikke.

Arrangementet er et samarbejde mellem Glostrup Kunstforening, Glostrup Musikskole, Café Fri og Glostrup Fritidscenter. Du kan læse mere om kunstforeningens aktiviteter på Glostrup Kunstforening og i aktivitetskalenderen

Hvert år inviterer Grøn Guide i samarbejde med de lokale biavlere, spejdere, 4-H, bueskytter og Danmarks Naturfredningsforening til en sjov og udfordrende dag i naturens tegn.

Se alt om Naturens dag her.

Hvert år tilbyder vi sommerferieaktiviteter for børn der bor i Glostrup eller går i skole i Glostrup. Aktiviteterne arrangeres i samarbejde med foreninger og kulturinstitutioner.
Aktiviteterne spænder bredt med alt fra aktiviteter på Glostrup Bibliotek, streetaktiviteter ved idrætsparken, samspil med musikskolen og meget meget mere. 

Hvis din forening gerne vil byde ind med aktiviteter for skolebørn, kan du kontakte Center for Kultur, Idræt og Fritid på kultur@glostrup.dk .

Når programmet er klart, kan du finde det her på siden.