Vi bruger cookies

Ved at bruge sitet acceptere du dette. "nej tak til cookies"

Læs vores cookiepolitik

03 januar 2019 kl. 14:16

Lægdommere udtages for 4 år ad gangen. Næste periode løber fra 1. januar 2020 til 31. december 2023. Bliver du udtaget som lægdommer, har du pligt til at være lægdommer i hele perioden.

 

Læs mere om hvervet som lægdommer

 

Ansøg om optagelse på grundlisten  (Åbner mail til hr.politik@glostrup.dk)

 

Ansøgningsfrist er den 31. januar 2019.

 

Du skal søge om optagelse på grundlisten

For at komme i betragtning som nævning eller domsmand, skal du søge om at komme en såkaldt grundliste. Alle kan søge om optagelse på grundlisten. Dog er det ikke alle, der kan være sikre på at komme på grundlisten. Du skal ansøge senest 31. januar 2019.

 

Glostrup mangler unge under 30 år

Glostrup Kommunes Grundlisteudvalg er begyndt at udarbejde kommunens grundliste for perioden 2020-2023. I Glostrup Kommune er der særligt behov for personer under 30 år, hvorfor særligt personer under 30 år opfordres til søge om optagelse på grundlisten.

 

Sådan sammensættes grundlisten

Til grundlisten udvælger Grundlisteudvalget et antal egnede og et bredt sammensat udsnit af kommunens borgere, der skal udgøre et alsidigt og repræsentativt udsnit af kommunens befolkning, fordelt på f.eks. køn, alder, etnisk oprindelse, uddannelsesmæssig baggrund og beskæftigelsesmæssige status. For at blive lægdommer skal du være dansk statsborger.

 

Sådan udvælges de nye nævninge og domsmænd

Det er landsrettens præsident der ved lodtrækning udtager nævninge og domsmænd blandt de personer, der står på grundlisterne. Det er kommunernes Grundlisteudvalg, som udarbejder grundlisterne og indsender dem til landsretten.