Vi bruger cookies

Ved at bruge sitet acceptere du dette. "nej tak til cookies"

Læs vores cookiepolitik

19 december 2017 kl. 15:17
5.b og 6.d på Nordvang var samlet i ét lokale og meget opmærksomme, da de fik udleveret deres Chromebooks. Nordvang er en af Glostrup Skoles fem undervisningssteder.

Borgmester John Engelhardt fortæller om den ambitiøse investering: "Vi er på flere fronter ved at give skolen et løft. Beslutningen om maksimum 22 elever i klasserne, store skolerenoveringer og også flere penge til IT og digitalisering skal medvirke til at skabe rammerne for dygtigere elever. Bevilling til 1000 nye computere er ikke hverdagskost i Glostrup, og det er et initiativ, jeg er glad for. IT og digitalisering er faktisk kommet for at blive! Det skal vi politikere støtte op om. Det er en stor opgave for skolerne at omstille læring og undervisning til de nye muligheder. Nogle af fordelene er, at eleverne bliver motiveret af det digitale, at de kan arbejde selvstændigt og at lærerne nemmere kan følge elevernes fremgang".

 

Eleverne jubler

Stoltheden og interessen for de nye Chromebooks var tydelig at spore hos 5.b og 6.d på Nordvang, der til lejligheden var samlet i ét klasseværelse. Eleverne var meget fokuserede på, hvor langt de enkelte Chromebooks var med at opdatere, så de endelig kunne prøve dem af. For at holde styr på Chromebooks og opladere, blev de udstyret med labels med elevens navn. Eleverne gik meget op i, at de alle fik labels, da det så "officielt" var deres helt egne Chromebooks. Et udbrud lyder fra en elev: "Den er lækker den her computer", hvortil en anden elev supplerer: "Den her Chromebook er bedre end min egen computer derhjemme". En elev, som modtog sin Chromebook for omkring en uge siden, fortæller at hun bruger den mest i dansk og matematik til forskellige lærerige programmer. "Det er rart at have den med i skole, og jeg tror, at jeg lærer mere, når jeg bruger min Chromebook".

 

Lærerne ser fordele ved de nye Chromebooks

Men det er ikke kun blandt eleverne, at begejstringen er stor. Lærerne på Glostrup Skole kan se store fordele ved, at eleverne nu har deres egne Chromebooks. En lærer udtaler: "Det her er det fedeste, der er sket længe. Man beder bare eleverne tage deres computere frem, så går der et minut, så er alle bare på nettet og klar. Det virker bare! Før skulle man forsøge at booke computere i god tid. Det var meget besværligt". På Glostrup Skole ønsker man at gøre eleverne så it-kyndige som muligt, da gode it-kompetencer efterspørges på både arbejdsmarkedet og ungdomsuddannelser. Blyanten er dog ikke død, og eleverne skal stadigvæk tegne og skrive i hånden. Chromebooken er blot endnu et redskab i penalhuset, som tilbyder eleverne og lærerne nye muligheder.

It-vejleder i Glostrup Skole Morten Ulstrup siger: "Det er et kvantespring for Glostrup Skole, at alle elever nu har deres egen Chromebook. Når IT er mere tilgængelig, bliver paletten af muligheder for at variere undervisningen markant større. Øget variation i undervisningen skaber øget mulighed for differentiering, og det bliver derfor lettere at fange og motivere den enkelte elev.

 

Faktaboks

  • Eleverne kan lave mundtlige fremlæggelser ved at lave optagelser af deres skærm med deres webcam. Af den vej kan en hel klasse fremlægge et emne samtidigt. Alle elever aktiveres, og det er gennem aktivitet, at læring sker.
  • Via "Classroom", kan elever i det daglige arbejde lære at begå sig på sociale medier i lukkede beskyttede miljøer godt støttet af læreren. Det forbereder dem til at bruge Facebook, Twitter, Snapchat m.m., og giver dem en væsentlig indsigt i hele den etik, der knytter sig til at kommunikere i offentlige fora.
  • Via læse- og skrivestøtteprogrammer (fx AppWriter) kan alle elever fra 1. - 9. klasse styrke deres skriftlige fremstillinger.
  • Via oplæsningsfunktionen kan eleverne opnå bedre sproglig udtale i engelsk, tysk og fransk, da de kan få læst teksten op af deres Chromebook og samtidig få støtte til stavning på de enkelte sprog.
  • Chromebooks er udviklet til undervisningsbrug, og hovedparten af de programmer, der anvendes, er designet til at anspore samarbejde og videndeling. Det betyder i praksis, at alle elever har lettere ved at indgå i et samarbejde, da gruppedannelse og samarbejde kan foregå lang mere smidigt.
  • Chromebooken er en Cloud Computer, og det betyder, at den løbende opdateres og nye muligheder og funktioner kommer til helt automatisk.